20170624marczafank-recept-fank-arany-janos1

Marcza-fánk, Arany János receptje

Marcza-fánk

Hozzávalók 35 db fánkhoz:

  • 10 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja (vegyszermentes!)
  • 1 teáskanál rum
  • 3,5 dl tej (2.8%-os)
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál zsír a sütéshez

Lekvár, porcukor, fahéj, mazsolás túrókrém az ízesítéshez.

Elkészítés:

A tojást alaposan kikeverjük a cukorral, a sóval, a reszelt narancshéjjal és a rummal, majd hozzáadjuk a tejet és apránként a lisztet. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, joghurt állagot kell kapnunk. 2 dl olajat és egy evőkanál sertés zsírt hevítünk egy kisebb serpenyőben közepes lángon, amibe egy olajozott evőkanállal adagoljuk a fánktésztát. A próbasütésnél gyorsan kiderül, hogy a tésztához kell-e még lisztet tennünk. Ha egy kicsit sűrűbb a tészta, akkor szépen formázhatóak a fánkjaink. Arra ügyelnünk kell, hogy azért folyékony állagú maradjon a tésztánk. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük, és rögtön tálaljuk. Még másnap is finom, ha marad.

 

Forrás: origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.