besamelben-sult-brokkoli

Besamelben sült brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 kg brokkoli rózsáira szedve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 4 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • borsikafű
  • szerecsendió

 

 

Elkészítés:

A brokkolit kevés sóval és a feldarabolt fokhagymával puhára pároljuk.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a párolt brokkolit, összekeverjük a felkockázott sonkával.

4 dkg vajból, 1 evőkanál lisztből és 4 dl tejből besamelmártást főzünk, ízesítjük szerecsendióval és borsikafűvel. Meglocsoljuk vele a brokkolit, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés:

Természetesen más zöldségekkel is elkészíthető, úgy is finom.

 

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.