almashabosborgres

Almás-habos bögrés sütemény

 

Nincs olyan ember, aki ne szeretné az almás süteményt, ami hűen tükrözi a nagyiféle ízvilágot, akár így is, leegyszerűsített verzióban.

A bögrés süteményekben az a legjobb, hogy nem kell méregetni a mennyiségeket, hiszen a bögrével arányosan adagolhatod az alapanyagokat.

 

Isteni almás süteményünk ráadásul hamar elkészül, tökéletes befejezése lehet a hétvégi ebédnek. Próbáld ki receptünket!

Hozzávalók a süteményhez:

  • 3 alma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • vaj
  • fahéj

Hozzávalók a habhoz:

  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 4 tojás fehérje
  • fél bögre cukor
  • kevés mandula

Elkészítés ideje:

50 perc sütéssel együtt.

Elkészítés menete:

A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A tojást verd fel, add hozzá a lisztes egyveleghez, végül adagold hozzá a tejet is, és keverd a tésztát simára. Az almát hámozd meg, vágd ki a magházát, és szeleteld fel. A kikevert tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Az almát spirál alakban haladva rakd asütemény tetejére.

A habhoz a tojásfehérjéket verd keményre, majd óvatosan forgasd hozzá a cukrot. Simítsd rá a sütemény tetejére, végül mandulával szórd meg. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd készre a süteményt nagyjából 20 perc alatt.

 

 

Forrás: femina.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.