hortobagyi-palacsinta_csirkevel

Hortobágyi palacsinta csirkével

Hozzávalók:

  • A palacsintához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • ét olaj
  • A pörkölthöz:
  • 1 db kisebb csirke vagy 2 db csirkemell /csonttal/ és 2 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • ét  olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.

A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst, és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk.

Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.

A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.

Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:

Készíthetjük maradék pörköltből is.

Forrás: mindmegette.hu

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük mi is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.