Szalonnás rakott karfiol sok sajttal

Isteni vacsora fél óra alatt

A rakott karfiollal nem kell sokat pepecselned, és nagyon finom vacsora lehet bármikor.

A rakott karfiol egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, meg abban, hogy ha készítesz egy adagot, utána pár napra megoldottnak tekintheted a vacsorakérdést.
Egy kis szalonnával és temérdek sajttal feldobva ugyan lényegesen kalóriadúsabb, azonban az íze mindenért kárpótol.

Rakott karfiol

  • 1 kg karfiol
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • vaj a tál kivajazásához
  • só, bors, bazsalikom

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Mosd meg jó alaposan a karfiolt, szabadítsd meg a zöld részektől, majd tedd fel enyhén sós vízben főni. Amint félkeményre főtt, zárd el alatta a gázt, és tedd félre.

Egy serpenyőben pirítsd meg a zsemlemorzsát, majd ha kész van, azt is tedd félre. A bacont kockázd fel, pirítsd meg, majd keverd el a tejfölben, adj hozzá bazsalikomot és egy kis sót, borsot. Egy tűzálló tálat vajazz ki, szórd bele a morzsa harmadát, arra tegyél egy réteg karfiolt karikákra vágva, sózd és borsozd, majd erre kend a tejfölös-szalonnás szósz felét.

Erre megint jöhet egy adagnyi zsemlemorzsa, majd a második réteg karfiol, rá a tejfölös réteg, arra az utolsó adag morzsa, és az egésznek a tetejére reszeld rá a sajtot. Ha mindennel kész vagy, tedd 180 fokra felmelegített sütőbe, és süsd nagyjából 30 percig, ha szépen megpirult a sajt, kész is vagy.

 

 

Forrás: http://www.femina.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.